Ännu mer om marknadsanalys

Vi kör ett sista inlägg tycker jag. Det har trots allt kommit in några fler frågor och det skulle vara synd att sluta innan dessa var besvarade. För er som inte hängt med på vad inläggen handlat om senaste tiden kan jag ge en liten återblick:

Jag har berättat lite om att jag jobbar med marknadsanalys. Detta har väckt frågor. Jag menar inte frågor som i att folk är förvånade att höra detta. Snarare är det många som tycker att marknadsanalys är intressant och därför har frågor gällande det. Man kan säga att det finns två olika kategorier. Den första kategorin handlar de facto om marknadsanalys. Hur man kan tänka när det gäller analyser. Vilka man ska läsa och på vilket sätt. Sådana frågor. Andra frågor handlar snarare om mitt jobb inom marknadsanalys. Ni vet, hur jag hamnade i det spåret. Varför jag väljer att jobba med det och vad det ger mig. Vi kan faktiskt ta avstamp just där.

Vad ger det dig att arbeta med marknadsanalys?

Frågan är väldigt fint ställd och jag hoppas kunna ge den ett värdigt svar. Jag jobbar med marknadsanalys för att jag känner att jag ger tillbaka till samhället. Kanske låter det flummigt men det är så jag tänker. Vad är något av de viktigaste i vårt samhälle? Demokratin, om ni frågar mig. Och vad behövs för att demokratin ska vara välmående? Att våra politiker vet vad vi känner. Det är just vad våra marknadsanalyser gör. De berättar för folkvalda om vad människor, mannen eller kvinnan på gatan, känner och tänker. Om deras linje är i dålig synk med samtiden och samtidsmänniskan får de lov att ändra sig.

Så resonerar jag.

Vad fick dig in på marknadsanalys från början?

Jag visste att jag ville arbeta demokratifrämjande och jag visste att jag ville starta eget. Dessa två var de punkter jag utgick ifrån när verksamheten startade. Jag tyckte att det kändes bra. Jag hade dessutom kollat mig runt lite för tips och tricks från andra. Det spåddes att marknadsanalys kunde bli en marknad som växer. Särskilt nu som det är så tillgängligt att genomföra analyser med hjälp av telefonen.

Hur länge tror du att du blir kvar?

Svårt att säga men bra fråga! Jag har jobbat med marknadsanalys under många år nu. Det närmar sig 15 år. Jag ser inte direkt att jag skulle sluta inom ett år i alla fall. Huruvida jag blir kvar till pension kan jag inte riktigt svara på. Klart att det hade varit kul att testa något annat. Det mår man bra av. Men samtidigt trivs jag väldigt bra med hur det ser ut nu. Jag trivs med min plats i livet och vad jag sysslar med.

Fler frågor om marknadsanalys? Ställ dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *