Kontorsstädning i det fördolda

Maja jobbar med städning, och om hon får välja själv så jobbar hon mest med kontorsstädning. Det är klart hon kan hoppa in och städa i någons hem av och till, när någon kollega är sjuk eller så, eller några av de andra varianter hennes arbetskamrater tar, men i hennes eget schema är det, enligt hennes önskemål, mest kontorsstädning. Det blir inte riktigt lika personligt på ett sätt, fast ändå litegrann. Det Maja gillar med kontorsstädningen är skrivborden och datorskärmarna, hon suckar lite över att det är kafferingar på ett bord och ett helt torn av kaffekoppar på ett annat, försöker att inte röra några papper som ligger framme men ändå städa ordentligt. 

Kontorsstädning har sina egna utmaningar, det ska göras ordentligt men det ska ändå helst inte märkas att Maja varit där. Ibland får hon se saker som ska stanna inom byggnadens väggar, och då går hon runt resten av dagen och känner att hon är med på en hemlighet. Sen glömmer hon bort det, hon har annat att tänka på. Oftast är det tomt när Maja utför kontorstädningarna, hon är ofta där tidigt, innan kontorsfolket är på plats. Men det finns perioder då det är svårt att undvika dem, när de börjar tidigt och jobbar sent för att de har en viktig deadline eller vad det nu är, och kontorsstädningen behöver göras ändå. Då smyger Maja fram och moppar runt dem, tömmer papperskorgarna bakom deras ryggar. De är alltid väldigt upptagna och ser ingenting, om hon inte möter dem i korridoren då hälsar de även om de verkar förvirrade över att hon är där. De kanske inte har förstått konceptet med kontorsstädning utan tror att stället är självrengörande. 

Maja har kört kontorsstädningen länge på de flesta av de ställen hon har hand om, och kan dem utan och innan. Vissa kontor är som labyrinter med gömda vrår, där hittar hon som ingen annan. Andra är bara fyrkantiga och tråkiga, men de blir lika stökiga ändå, och då dyker Maja upp som en räddande i nöden eller helgonet för kontorsstädning.